BARBARA PIJNAPPEL
APELDOORN • Mijn naam is Barbara Pijnappel, autodidact, beeldhouwer en schilder, te Apeldoorn, daar woonachtig en werkzaam.
De rode draad in mijn werk is dat ik de wereld mooier wil maken met het maken van mijn beelden en schilderijen. Mij ‘triggert’ het materiaal en wat je ermee kan doen en hoe het er dan uit gaat zien; het proces van verandering en transformatie, zoals van een kleibeeldje naar bronzen beeld of van een ruwe steen naar een ‘af’ beeld. Als ik voldoende ervaring met het materiaal heb opgedaan kan ik ermee spelen, qua vormgeving en uitwerking, het tekenen in steen, klei of was, sporen van het gereedschap in het materiaal. Het mooist is een poëtisch en sprekend beeld te maken.
Ik probeer mijn werk altijd net dat beetje extra te geven, zodat het een stukje levenskracht mee krijgt en dat het iets ‘doet’ met degene die het bekijkt.

In verschillende fases lag mijn belangstelling bij verschillende onderwerpen, hoewel dezelfde onderwerpen regelmatig als in een soort cyclus terugkomen, zoals dieren, natuur elementen, naakten en fantasie figuren.
Soms maak ik iets vanuit een spontaan idee bijv. een acrylschilderijtje van een walvisje, en groeit dit uit naar het maken van een klein walvisje in brons. Omdat het zo leuk werd, heb ik het vervolgens ook nog in een grotere bronzen walvis gemaakt. Zo ging het ook met andere schilderijen en tekeningen, die vertaald werden naar een beeldje. Een andere keer ontstaat er alleen een beeldje in bijv. klei of steen.

Sinds de zomer van 2005 heb ik bij mijn atelier een kleine beeldentuin. Het is open op afspraak en op open middagen. Aankondigingen staan steeds op mijn eigen gemaakte site www.barbsgallery.com . Verder zijn op deze site mijn bronzen beelden te zien, stenen beelden, mijn beeldentuin(tje), opdrachten, info over workshops speksteen bewerken + workshops boetseren, die door mij worden gegeven sinds 2006, info over steen, mijn schilderijen en tekeningen, het proces naar het maken van een bronzen beeld. Jaarlijks zijn er open middagen met exposities.
mail ons
0031.(0)55-5212407