P.NAND.R
MELLE • P.NAND.R studeerde aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten (KASK). In 1982 treedt hij toe tot het kunstcollectief "Het Sas" onder leiding van Roland Monteyne en wordt zijn assistent. Hij leunde aan bij het surrealisme, maar raakte algauw gefascineerd door de inpakt van reclame.

Hij ging experimenteren, gebruikte bestanddelen van verkeerstekens en reclameborden, en noemde zijn werk ludiek: "Road Icon Art". Aldus probeerde hij een synthese te maken van zijn onderzoek en grifte de combinatie van logogramarchaïsch teken op de grondlaag der onbewuste effecten inherent aan verkeersborden en reclamepanelen en bracht zonder omwegen de symbiose op straat en noemde het artvertising.

Hij realiseerde zijn project in 1988 in de Herderstraat te Zele. De tentoonstelling was dag en nacht te bezichtigen voor een rijdend publiek.

PNR of P.Nand.R is een pseudoniem en staat voor de fictieve firmanaam "Publi Nand Ria". Hij creëerde in 1989 zijn laatste kunstwerk "Complete voeding voor onzin" en maakt voortaan reclame voor het merk "ART".